easy way
مرحبا بكم في منتدانا المتواضع Very Happy تمنى ان تسجل دخولك ان كنت عضوا في المنتدى او التسجيل ان لم يكن لك حساب في المنتدى Smile
easy way
مرحبا بكم في منتدانا المتواضع Very Happy تمنى ان تسجل دخولك ان كنت عضوا في المنتدى او التسجيل ان لم يكن لك حساب في المنتدى Smile
easy way
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

easy way

the easiet way to find what you need
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة جديدة لعمل الجمبري

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
dark magician girl
مشرف مميز
مشرف مميز
dark magician girl


عدد المساهمات : 203
نقاط : 356
تاريخ التسجيل : 09/10/2009
العمر : 28

طريقة جديدة لعمل الجمبري Empty
مُساهمةموضوع: طريقة جديدة لعمل الجمبري   طريقة جديدة لعمل الجمبري I_icon_minitimeالخميس ديسمبر 03, 2009 7:08 pm

طريقة جديدة لعمل الجمبري Ashkracook11815482361


المقادير :

كيلو جمبري وسط كبير لو عايزة جامبو مافيش مانع يعني

بصلة كبيرة مقطعة معكبات صغيييرة

طماطم كبيرة مقطعة مكعبات صغييييرة

فلفل رومي كبيرة مقطعة مكعبات صغيييرة

ملعقة صغيرة ثوم مهروس

ملح

فلفل

نصف ملعقة صغيرة كمون

اقل من نصف ملعقة صغيرة زعتر

اقل من ربع كوب خل

عصير ليمونة

شوية زيت


الطريقة:

انا هقولكم بالمرة علي طريقة تنضيف الجمبري علشان كنت بضًيًع نصف الجمبرياية في التنضيف

المفروض انت بتقولي للراجل ينظفلك ضهر الجمبري

طيب لو ما نظفهوش

زي الشاطرة كده تجيي الجمبري من ظهره و بمقص صغير تقصي القشر من الراس للذيل

(ماتقصيش الذيل طبعا)

طريقة جديدة لعمل الجمبري 181229179219248e5cee1

و تشرطي شرطة بالسكين بالراحة في مكان االعمود الفقري بتاع الجمبري في لحم الجمبري نفسه

(طبعا هو مالوش عمود فقري بس انا بحاول اوضحلك الصورة)

طريقة جديدة لعمل الجمبري 18114466853c2b88424e1

هتلاقي زي عرق كده هو ده امعاء الجمبري

طريقة جديدة لعمل الجمبري 181228992237b5658e0c1

شيلية طبعا

عايزة افكركم اني ماشلتش الراس
(علشان الست اللي في الصور شالتها)

هتلاقي في راس الجمبري مادة كده لونها اصفر او برتقالي

اوووعي تشيليها

بيقولوا عليها البطروخ بتاع الجمبري و هي اللي فيها الفايدة كلها

بس كده خلاص

و تنقعي الجمبري في ماية فيها دقيق و ملح و ليمون

(بس كتري الليمون)

و تسيبيه شوي علشان الزفارة
(10 دقائق مثلا)

انا كده ماقشرتش الجمبري

الصينية ديه بتكون احلي كده

طبعا ممكن تستخدمي المقشر مافيش مشكلة

نحط كل الحاجات الحلوة اللي عملناها في المقادير ديه مع الجمبري في صينية او طاسة كبيرة و نقلب كويس

و نحطها علي البوتاجاز من فوق

(مش محتاج فرن لانه مش بيخد وقت)

و تغطيها و كل فترة تقلبي

هينزل مايته كلها و بعدين يشربها و كده خلاص نكون خلصنا

التسوية مابتكملش ربع ساعة

ممكن طبعا يتاكل كده من الصينية

يمكن عمل رز ابيض بجانبه

و احط منه علي الرز و شوية صوص و الرز يكون طعمه تححححفة

ممكن من غير رز خااالص و جنبه سلطات و خلاص

و بالهنا و الشفا

ملحوظة صغننة علي جنب
ممكن لو عايزاه مشوي
يبقي الخلطة ديه ممكن نستخدمها كتتبيلة
تسيبيه فيها نصف ساعة مثلا و بعدين تشوحيه في طاسة علي النار
وبالهنا والشفا
اتمنى ان يرضيكم cheers
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
baby tiger
مشرف
مشرف
baby tiger


عدد المساهمات : 87
نقاط : 157
تاريخ التسجيل : 08/10/2009

طريقة جديدة لعمل الجمبري Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة جديدة لعمل الجمبري   طريقة جديدة لعمل الجمبري I_icon_minitimeالخميس ديسمبر 03, 2009 7:49 pm

أعتقد جديدة على الطريقة دى
بس نجربها طالما من ماجيشان Very Happy

وبعدين نقول لكو الاخبار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dark magician girl
مشرف مميز
مشرف مميز
dark magician girl


عدد المساهمات : 203
نقاط : 356
تاريخ التسجيل : 09/10/2009
العمر : 28

طريقة جديدة لعمل الجمبري Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة جديدة لعمل الجمبري   طريقة جديدة لعمل الجمبري I_icon_minitimeالجمعة ديسمبر 04, 2009 1:42 am

ربنا يخليكي يا بابي تايجر شكرا على مرورك flower
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة جديدة لعمل الجمبري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
easy way :: عام :: مطبخنا :: غير مصنف-
انتقل الى: